به گزارش پایگاه خبری وزارت راه وشهرسازی از استان مرکزی، "مهرداد جهانی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی " با اشاره به وجود شش هزار و ۴۵۶ کیلومتر انواع آزادراه، بزرگراه و راه های اصلی، فرعی و روستایی در این استان، گفت: امسال برای اجرای طرح راهداری زمستانی ضمن داشتن آمادگی کامل، ۳۵ راهدارخانه در راههای استان جانمایی شده است که از این تعداد ۲۹ راهدارخانه ثابت و شش راهدارخانه سیار هستند.
وی افزود: امسال یکدستگاه راهدارخانه جدید در گردنه زالیان احداث شده و قبل از شروع طرح راهداری زمستانی با حضور مسئولین ارشد استانی و کشوری افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید؛ همچنین چهار راهدارخانه دیگر نیز در سطح استان بازسازی، تکمیل و تجهیز شده تا امکانات و زیرساختهای لازم برای راهداری زمستانی و اسکان احتمالی مسافرین در راه مانده فراهم شود.
بهگفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی در طرح راهداری زمستانی امسال ۳۸۰ نفر نیروی انسانی شامل اپراتورهای ماشینآلات، راهداران و نیروهای پشتیبانی و نظارتی در نظر گرفته شده تا بهترین سطح خدمات رسانی بر اساس توان لجستیکی برای کاربران جاده ای ارائه شود.
وی همچنین با بیان اینکه امسال ۲۲۶ دستگاه ماشینآلات برای راهداری زمستانی آمادهباش هستند، افزود: همه این ماشینآلات مورد نظر از اواخر تابستان ضمن اجرای عملیات راهداری محوری و خدمت رسانی در راستای ارتقای ایمنی راهها درحال تعمیر و اورهال بودند تا برای راهداری زمستانی آماده شوند.
جهانی با اشاره به اینکه عمر ماشینآلات راهداری در کشور بالاست، گفت: در استان مرکزی نیز متوسط عمر ماشینآلات راهداری ۲۵ سال است، ولی با راه اندازی و توسعه کارگاه نگهداری ماشین آلات در اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و استفاده از ظرفیت ایجاد شده با صرفه جویی ۳۰ درصدی در هزینه نگهداری و تعمیر ماشین آلات، گام بسیار موثر و ارزشمندی در افزایش توان ماشین آلات راهداری بعمل آمده و تعداد شش دستگاه ماشین آلات سنگین، نیمه سنگین و سبک تعمیر و بازسازی کامل شده و مجدد به چرخه فعالیت بازگردانده شده است.
تامین و ذخیره سازی بیش از ۴۰ هزار تن مخلوط نمک، شن و ماسه
جهانی همچنین از تامین و ذخیره سازی بیش از ۴۰ هزار تن مخلوط نمک، شن و ماسه و دپوی آنها در راهدارخانه های سراسر استان خبر داد و تصریح کرد: مصالح مورد نیاز برای برفروبی و نمکپاشی و یخزدایی از سطح راهها تامین شده و در حال حاضر توسط راهداران در حال اختلاط است.
وی درباره چگونگی دسترسی به اطلاعات هواشناسی نیز توضیح داد: علاوه بر اینکه اداره هواشناسی استان گزارشات هواشناسی را بهطور مداوم و مرتب در اختیار اداره کل راهداری میگذارد، از نرمافزارهای هواشناسی و دوربینهای نظارت تصویری نیز برای رصد استفاده میکنیم و تغییرات جوی را در لحظه به اطلاع اکیپهای مستقر در جادهها میرسانیم.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی همچنین با اشاره به وجود ۲۹ دوربین نظارت پایشی در جادههای استان، گفت: امسال نسبت به سال گذشته دو دوربین نظارت تصویری با صرف یک میلیارد ریال اعتبار به سامانه های هوشمند جاده ای در حوزه استحفاظی راههای شهرستان محلات اضافه شد تا در موقع بارش برف اقدامات راهداری زمستانی با سرعت بیشتری صورت پذیرد.
وی درباره نقاط مهم و حساس استان در زمستان نیز اظهار داشت: ضمن شناسایی کامل نقاط آسیب پذیر، اولویت خدماترسانی در راهداری زمستانی با باز نگه داشتن راههای اصلی و مناطق برفگیر و کولاکخیز است و پس از آن نوبت به برفروبی و بازگشایی راههای روستایی میرسد که البته با تمهیدات اندیشیده شده و استفاده از ظرفیت دهیاران و ماشین آلات استیجاری برفروبی راههای روستایی نیز همسو با راههای اصلی انجام خواهد شد.
جهانی تاکید کرد: کاربران جاده ای در فصل زمستان حتما تجهیزات ایمنی مورد نیاز را چه ساکن در مناطق گرمسیری و چه سردسیری به همراه داشته باشند تا بر اثر بارشهای ناگهانی دچار مشکل نشده و خللی در روند برفروبی و ترافیک جاده ایجاد نکنند، همچنین حتما قبل از اقدام به سفر از طریق سامانه ها و تلفن گویای شبانه روزی ۱۴۱ اطلاعات لازم از آخرین وضعیت مسیر مورد نظر را کسب نموده و سپس اقدام به سفر نمایند.
وی خاطرنشان کرد: امسال با توجه به تاکید استاندار به پلیس راه درخصوص کنترل استفاده از زنجیرچرخ توسط کاربران جاده ای امیدواریم مشکلات کمتری درخصوص اختلال و انسداد محورها بعلت انحراف خودروهایی که از زنجیر چرخ استفاده نمیکنند، باشیم.